Wat is domotica?

Wat is domotica? Domotica maakt het leven makkelijk!

Wat betekent domotica nou eigenlijk? De betekenis van domotica is niks anders dan huisautomatisering. Door elektronica een huis netwerken te gebruiken, worden processen in een andere woning, het kantoor of bedrijf geautomatiseerd. Het woord domotica is een samentrekking van domus (Latijn voor huis) en het achtervoegsel -tica dat duidt op toegepaste wetenschap (als: informatica, robotica, etc).

Domotica woning of domotica bedrijf, wat is het verschil?

Domotica is een doorontwikkeling van industriële bedrijfsautomatisering, vertaald naar woningen. Domotica integreert technologie en diensten om een betere kwaliteit van wonen en leven te bereiken. Het draait niet alleen om integratie van techniek en bediening in de woning, maar ook van buitenaf naar de woning. Sensoren zorgen voor de bediening van apparaten met behulp van een computer zoals een smartphone.

Wil je weten wat domotica is? Lees het hier op onze website.

Een slimme woning: alles op één systeem

De sky is the limit bij een domotica huis. In basis kunnen we alles installeren wat je maar wilt, tot aan het koffieapparaat dat je vanuit de auto vast aan zet aan toe. Maar we zijn niet allemaal James Bond, dus dat zijn uitzonderingen. Bij de meeste woningen installeren we domotica rondom klimaat, verlichting, zonnepanelen, sloten en geluid. De domotica installateur sluit al jouw apparaten aan op één systeem. Of het nu gaat om alleen licht en geluid, of ook om de airco, de sloten en de zonwering; het enige wat jij nodig hebt, is de app op je telefoon.