De ervaring van Jan Willem van Kasteel

''Er is een verschil tussen een stopcontact aanleggen of nadenken over de functionaliteit voor degene die er gaat wonen.''

Door Systin geïnstalleerde verlichting die met één druk op de knop te bedienen is.

Mensen die naar nieuwbouw gaan of die de elektriciteit in een bestaande woning aanpakken, zou ik zeker adviseren om domotica te gebruiken. Het levert zoveel comfort op. Wel zou ik de tip willen geven om zo snel mogelijk rechtstreeks met Systin om de tafel te gaan. Door in een vroeg stadium een lijstje te maken van je wensen, kunnen alle partijen veel tijd besparen. Bedenk wat je wil en bespreek dat. Systin kan dan aangeven wat wel en niet haalbaar is, maar ook wat er nog meer mogelijk is. Ook nu nog hebben we goed contact. Als er iets is of als we nog een instelling aangepast willen hebben, nemen we contact op met Systin en dan regelen ze alles heel snel. Ik zou echt niet meer zonder willen.”

Domotica in bestaande woning

De woning had heel veel achterstallig onderhoud, dus we hebben alles aangepakt. De elektriciteit was de afgelopen 140 jaar aan elkaar geknoopt, dus er moest veel gebeuren. Alles lag toch open, daarom was het een perfect moment om gelijk de domotica mee te nemen. We hebben nu onder andere besturing van het klimaat. Elke ruimte heeft zijn eigen thermostaat. Dat is ideaal, want het is een groot huis. Het is zonde om dat helemaal te verwarmen als alleen de woonkamer daar om vraagt. Ook de verlichting en de rookmelders werken met domotica.

Verschillende sferen voor lichtplannen

We hebben verschillende sferen ingesteld voor de verlichting. Zo hebben we een aparte instelling voor als we tv kijken, maar bijvoorbeeld ook voor wanneer we thuis werken. Dan gaat er een bepaald aantal lampen aan. De knoppen op de muur hebben we behouden, die zijn geprogrammeerd op de verschillende standen. Bijvoorbeeld linksboven is tv kijken, linksonder is alles uit en rechtsboven is werken. Dit moet je één keer programmeren en daarna hoef je alleen nog maar op de knop te drukken. Dat inregelen heb ik samen met Johan gedaan en hij heeft me ook uitgelegd hoe ik het zelf kan instellen. Ik kan het dus nu zelf aanpassen als ik dat wil.”

Vooruit denken

“Wat ik heel fijn vind aan Johan is dat hij vooruitdenkt en weet waar hij het over heeft. Hij is heel gedegen in de technische oplossing, maar hij denkt ook na over wat hij aan het doen is. Er is een verschil tussen een stopcontact aanleggen of nadenken over de functionaliteit voor degene die er gaat wonen. Johan denkt vanuit het perspectief van de klant. Het is een fijne vent om mee te werken en hij heeft een heel hoog werktempo. Soms betaal je iemand die de helft van de tijd wat anders aan het doen is, dat is bij Johan nooit het geval.”

Neem vrijblijvend contact op

Wil jij ook domotica in de woning en wil je weten welk systeem aansluit bij jouw wensen? Vertel het ons, dan vertalen wij jouw ideeën naar een passende domotica installatie.